تاریخچه تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

وبلاگ «محمّد خاکساری» مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه «قلم معلّم» و از موسسین کانون صنفی معلمان، در مورد تاریخچه فعالیت های صنفی معلمان ایران، کانون های صنفی و بیانیه های شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان

تاریخچه تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

وبلاگ «محمّد خاکساری» مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه «قلم معلّم» و از موسسین کانون صنفی معلمان، در مورد تاریخچه فعالیت های صنفی معلمان ایران، کانون های صنفی و بیانیه های شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان

حرکت خزنده اختلالات روانی زیر پوست جامعه

 بخش روانپزشکی در طرح پزشک خانواده مغفول مانده است
 حرکت خزنده اختلالات روانی زیر پوست جامعه 



 هم‌اکنون مهم‌ترین معضل جامعه، نبود اشتغال و نابسامان بودن اقتصاد و وضعیت ازدواج است که این موضوع از مهم‌ترین محورهای بروز مشکلات روحی و روانی به شمار می‌آید. وی با بیان اینکه مشکلات روحی و روانی جوانان و جامعه مانع از پیشرفت‌ کشور در تمام حوزه‌ها می‌شود، تصریح کرد: کلید جامعه پویا، رفع مشکلات روحی و روانی است. 


 بخش روانپزشکی در طرح پزشک خانواده مغفول مانده است
 حرکت خزنده اختلالات روانی زیر پوست جامعه 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی در افزایش اختلالات روانی تأثیر‌گذار است، گفت: متأسفانه با وجود تلاش‌های کارشناسان، هنوز بخش مشاوره و روان شناسی در طرح پزشک خانواده مغفول مانده است. محمدحسین قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با هشدار نسبت به افزایش بیماری‌های روانی در کشور، گفت:‌ به‌طور حتم مسئولان باید هر چه سریع تر به‌دنبال درمان این اختلالات در کشور باشند، زیرا با این مشکلات نمی‌توان با آرامی و صبر برخورد کرد.

نماینده مجلس، با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی در افزایش اختلالات روانی تأثیر‌گذار است، افزود:‌ هم‌اکنون مهم‌ترین معضل جامعه، نبود اشتغال و نابسامان بودن اقتصاد و وضعیت ازدواج است که این موضوع از مهم‌ترین محورهای بروز مشکلات روحی و روانی به شمار می‌آید. وی با بیان اینکه مشکلات روحی و روانی جوانان و جامعه مانع از پیشرفت‌ کشور در تمام حوزه‌ها می‌شود، تصریح کرد: کلید جامعه پویا، رفع مشکلات روحی و روانی است. این نماینده مردم در مجلس نهم، با تأکید بر حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی از بیماران روحی و روانی در کشور، گفت: به‌طور حتم افزایش حمایت‌های این وزارتخانه می‌تواند در کاهش آمار بروز اختلالات روانی در کشور تأثیرگذار باشد. قربانی وضعیت خرید و فروش داروهای مربوط به اختلالات روانی را خوب ارزیابی کرد و گفت: هم‌اکنون بخش اعظمی از داروهای مربوط به بیماری‌های روحی و روانی در داخل کشور تولید می‌شود، از این رو مسئولان تنها باید در جهت افزایش کیفیت این محصولات گام بردارند. وی با بیان اینکه هر فردی از کودکی تا پیری باید با یک مشاور و روان‌شناس در ارتباط باشد، افزود: این موضوع نقش پزشک خانواده را بیش از پیش برجسته می‌کند. این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: متأسفانه با وجود تلاش‌های کارشناسان، هنوز بخش مشاوره و روان شناسی در طرح پزشک خانواده مغفول مانده است، بنابراین امیدواریم که این بخش‌ها در اصلاحیه جدید این طرح از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی اضافه شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود:‌ افزایش اختلالات روحی و روانی یک هشدار جدی برای جامعه قلمداد می‌شود، از این‌رو هرقدر این اختلالات افزایش یابد، سلامت روانی جامعه به مخاطره می‌افتد.

راهکار رفع اختلالات روانی بستری اجباری نیست

یک جامعه‌شناس گفت: قانون بستری اجباری بیماران روانی راهکار رفع اختلالات روانی در جامعه نیست و در مرحله نخست باید آسیب‌پذیری نظام اجتماعی رفع شود که این امر همت تمامی دستگاه‌ها را می‌طلبد.

یعقوب موسوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره قانون بستری اجباری بیماران روانی، گفت: همه سیستم‌های خدماتی و درمانی بیماران روانی نیازمند الزامات قانونی هستند و مداخله نهادهای مربوط در این طرح به منظور کاهش اثرات منفی و ناهنجاری در سطح جامعه است. وی ادامه داد: قانون بستری اجباری بیماران روانی از جهت ایجاد آرامش و کاهش تنش و سطح بیماری‌های روانی در جامعه، عمل مناسبی است ولی این قانون باید در چارچوب مشخصی اجرا شود تا آسیب‌های اجتماعی جدیدی را در جامعه رواج ندهد.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه بستری اجباری بیمار روانی را تنها پزشک متخصص می‌تواند تایید کند، افزود، پزشک باید معاینه فرد بیمار، سطح بیماری و اختلالات روانی فرد را مورد بررسی قرار دهد و اگر نوع اختلالات روانی فرد برای جامعه و سایرین افراد خطرناک بود می‌تواند مجوز بستری اجباری بیمار را صادر کند. موسوی ادامه داد: این بازداشت اگر جهت حفظ آرامش جامعه باشد توجیه درمانی و اجتماعی دارد ولی اگر در بستری اجباری بیماران هدف دیگری وجود داشته باشد، شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی دیگری در جامعه هستیم. این آسیب‌شناس درباره نواقص ممکن این قانون، اظهار کرد: هر پدیده‌ای در سیستم عمومی بین 10 تا 20 درصد می‌تواند دچار افت تاثیرگذاری و کارآیی یشود در نتیجه باید راهکارهای مبارزه با راه‌های سوء استفاده از این قانون پیش‌بینی بشود و طرحی موفق است که تمامی راه‌های مربوطه را رصد کرده باشد و نحوه برخورد با این روش‌های غیرقانونی را تعریف کند.

موسوی هدف اصلی این طرح را حفظ سلامتی جامعه و درمان بیماران روانی دانست و اظهار کرد: بستری اجباری بیماران روانی تنها سلامت جامعه و افراد سالم را در نظر می‌گیرد، در حالیکه ما نباید از درمان این بیماران غافل شویم؛ لذا می‌بایست با ایجاد مراکز مناسب و آرام درمانی بیماران روانی ویژه بستری شده را به آنجا منتقل کنیم و این بیماران را تحت نظارت متخصصان در دوره درمانی تایید شده قرار بدهیم. این جامعه‌شناس بستری اجباری بیماران روانی ویژه را راهکار اصلی ندانست و گفت: باید با طرح برنامه‌های مدون بلندمدت زمینه‌های درمان و پیش‌گیری بیماری‌های روانی را در جامعه فراهم کنیم و شیوه‌های نوین درمان‌های سرپایی و نظارتی و دارویی را در دستور کار قرار بدهیم. وی درصدی از ناهنجاری‌ها و جرم‌ها را معلول اختلالات روانی عنوان کرد و افزود: باید اقدامات مناسبی درباره مجرمان روانی در نظر گرفته شود تا فضای مناسب کمتری در اختیار بیماران روانی ویژه قرار بگیرد. موسوی ادامه داد: بیماران روانی ویژه دچار جنون‌های دائمی هستند و هر لحظه امکان بروز رفتارهای جنون‌آمیز را دارند. این جامعه‌شناس درباره راهکار مناسب برای رعایت قانون و جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها، تاکید کرد: در زمینه تدوین این قوانین دو نهاد نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی به عنوان مخاطبان اصلی این طرح محسوب می‌شود سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی این طرح موظف است تا شرایط مساعد را برای بستری بیماران روانی فراهم کند. موسوی مهم‌ترین راهکار در بستری اجباری بیماران روانی را در دسته بندی این بیماران با معاینه پزشک متخصص برشمرد و گفت: باید سطح و نوع اختلال روانی بیمار فقط توسط پزشک منخصص تایید شود و پس از دسته بندی این بیماران، فقط بیماران ویژه روانی اجباری بستری شوند. این جامعه‌شناس بستری اجباری بیماران روانی را مرحله آخر درمان اختلالات روانی در جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: در مرحله و گام نخست می‌بایست محیط اجتماعی را آرام کنیم چراکه تنها درصد کمی از اختلالات روانی منشا فیزیولوژیکی دارند؛ ما در گام نخست نیازمند نگاه کلان در سطح ملی هستیم و نباید نظام اجتماعی کشور آسیب‌پذیر باشد چرا که؛ قانون بستری اجباری بیماران روانی راهکار رفع اختلالات روانی در جامعه نیست. وی ادامه داد: برای حل آسیب‌پذیری نظام اجتماعی تمام دستگاه‌ها باید مشارکت داشته باشند و علاوه بر نهاد‌های دولتی و غیر دولتی، مراکز آموزشی و خانواده‌ها نیز در این نگاه کلان باید دخالت کنند.

موسوی ضمن اشاره نقش فشارهای اجتماعی در اختلالات روانی، تصریح کرد: باید مشکلات اجتماعی و به ویژه اقتصادی در جامعه رفع شود چراکه این مشکلات اختلالات روانی و تنش‌ها را در جامعه افزایش می‌دهد و با بستری کردن اجباری بیماران روانی نمی‌توان این مسئله را حل کرد.

مردم سالاری -17    بهمن  91


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد