احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای سر و سامان دادن بودجه و خرج و دخل کشور از شعارهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری بوده است. دکتر روحانی نیز احیای این سازمان را از اولویتهای کاری خود اعلام کرد. محمدرضا نوبخت، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، خیلی زود به این وعده وفا کرد و دکتر محمود عسکری آزاد را به منظور احیای این سازمان قائم مقام خود منصوب کردند. آشنایی با سابقه کاری و دیدگاه ایشان نسبت به معلمان از جهاتی قابل اهمیت است.
ایشان از معدود مدیرانی است که از سال 58 تاکنون در سمتهای متفاوت بر کرسی مدیریت تکیه زده است. وی در دولت میر حسین موسوی از سال 61 تا 63 معاون نیروی انسانی و از سال 63 تا 70 قائم مقام سازمان امور اداری و استخدامی کشور میشوند. پس از انحلال سازمان امور اداری و استخدامی کشور و تأسیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در سال 1370 توسط دولت هاشمی رفسنجانی به سمت معاونت امور اجتماعی این سازمان منصوب میشوند. از سال 80 تا 84 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و از سال 84 تا 86 دردولت احمدی نژاد مجدداً به معاونت امور اجتماعی این سازمان منصوب میشوند. پس از انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی توسط دولت دکتر احمدی نژاد در سال 86، وی به سمت معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت رفاه و تأمین اجتماعی منصوب میشود. از سال 88 توسط قالیباف دعوت شده و به شهرداری تهران وارد میشود. ابتدا بعنوان معاون تحقیقات و برنامه ریزی توسعه شهری و از سال 89 تاکنون رئیس مرکز مطالعات و برنامه شهر تهران است.
با نگاهی به پرونده کاری ایشان و حضور مستمر در تمامی دولتهای پس از انقلاب متوجه روحیه " خاکشیر مزاجی " ایشان میشویم. کمتر کسی در این نظام وجود دارد که در تمامی ادوار از مناصب بالا برخوردار بوده باشد. شعار اعتدالگرایی روحانی باعث شده تا بار دیگر مقام مجرب دولتهای شهید رجائی، شهید باهنر، موسوی، هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد و البته تئوریسین تیم اقتصادی قالیباف به کار دعوت شود.
انگیزهای که باعث نگارش این یادداشت شده است؛ طبع محافظه کارانه ایشان نیست بلکه دیدگاه منفی ایشان نسبت به معلمان و آموزش و پرورش هدف اصلی نگارنده است. ایشان با وجودی که در عنفوان جوانی و از سال 58 تا 61 معاونت تازه تأسیس پرورشی استان تهران را بر عهده داشته اند ولی هرگز نتوانسته اند یا نخواسته اند ارزش تعلیم و تربیت را پذیرفته و اجرایی کنند. در دوران معاونت ایشان در سازمان مدیریت، و به هنگام اعتراضات صنفی معلمان و توزیع بخشنامههای تبعیض آمیز حکم حقوقی کارکنان سازمان مدیریت و نهاد ریاست جمهوری و مصاحبه تلویزیونی ایشان باعث برانگیختن خشم فرهنگیان شد. وی در آن مصاحبه اظهار داشتند که معلمان به اندازه 24 ساعت باید توقع حقوق داشته باشند.
در همان ایام مرحوم دکتر عظیمی آرایی با سازمان مدیریت آمد و شد داشت ولی هرگز اندیشههای این اقتصاددان گرانقدر در مورد زیر ساختهای اقتصادی و سرمایه گذاری در آموزش و پرورش مورد توجه قرار نگرفت. روح فرهنگیان همچنان از آن اظهار نظر غیر آموزشی آزرده است.سابقه کاری دکتر عسکری آزاد نشان میدهد که ایشان همواره در سطح معاونت به رتق و فتق امور میپرداخته اند و به احتمال قریب به یقین در احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز چنین خواهد شد. با این وجود آیا دکتر فانی به این مقوله اندیشیده اند که در صورت صدر نشینی افرادی با تفکر دکتر عسگری آزاد چگونه میتواند پاسخگوی حجم بالای انتظارات فرهنگیان باشد.
به نقل از وبلاگ نانموده های مدرسه